Начало Рали Падън: Искам да се възползвам максимално от шанса си във Финландия

Падън: Искам да се възползвам максимално от шанса си във Финландия

234
0
Хейдън Падън
Хейдън Падън; снимка: Хюндай Моторспорт

Хейдън Падън ще участва в тазгодишното рали Финландия с тима на М-Спорт, след като в края на юни успя за броени дни да сключи сделка с тима. Новозеландецът разказа, че се мобилизирал, когато разбрал, че Крейг Брийн ще кара за Хюндай в този старт от световния рали шампионат (WRC) за 2019 г.

„Вдигнах телефона и се обадих на М-Спорт, отправих няколко запитвания. Проведох още няколко разговора и се качих на самолет за Франция. Когато кацнах в Европа и си включих телефона, не можех да повярвам колко са напреднали нещата през последните 24 часа. Сделката бе почти оформена”, споделя Падън в колонката си за wrc.com.

Той отново благодари на Малкълм Уилсън и Ричард Милнър, както и на всичките 17 инвеститори, които са го подкрепили.

„Невероятно много съжалявам за това, че Елфин Еванс и Скот Мартин няма да са във Финландия. И двамата с Джон Кенард (навигатора му – б.а.) винаги сме се разбирали чудесно с тях. Елфин щеше да има реален шанс за победа в тази надпревара. Пожелавам му бързо възстановяване. (Еванс пропуска състезанието заради контузия, получена по време на рали Естония, в което участва по време на лятната пауза в първенството – б.а.) Искам да пожелая късмет и на Крейг. Той е страхотен човек и истински състезател. Двамата сме в подобна ситуация – търсим начин да се върнем в шампионата през следващия сезон”, добавя Хейдън.

Падън вече е във Великобритания и тази седмица ще работи с екипа на М-Спорт

Новозеландецът има чудесни спомени от отбора, с който дебютира във WRC.

„Без съмнение има напрежение. Получавам шанс и искам да се възползвам максимално от него. Обичам Финландия, обичам пътищата там, скоковете и нямам търпение да покажа на WRC какво му липсва!”