Начало Рали Paint It Orange с видеоклип за живота на Ричард Бърнс

Paint It Orange с видеоклип за живота на Ричард Бърнс

89
0
Ричард Бърнс

Кампанията Paint It Orange на фондация Ричард Бърнс продължава с пълна сила ден преди началото на рали Уелс, последен кръг от тазгодишния световен шампионат. Целта й е набирането на средства за благотворителност, като идеята е колкото се може повече хора да си вземат от специалните оранжеви фланелки, отбелязващи десетата годишнина, откакто англичанинът спечели титлата в най-високия рали клас.

Поредното събитие в кампанията бе пускането на видеоклип, разказващ както за най-интересните и успешни моменти от кариерата на пилота, така и подробности за битката му с мозъчния тумор, споделени от баща му Алекс, дългогодишният му навигатор Робърт Рийд и приятелката му тогава Зои Скот.

Всички искаме да помним Ричард като спортист и здрав млад човек, но бруталната реалност е, че болестта имаше опустошителен ефект върху него – и умствено, и разбира се, физически. Шест години след като го загубихме, най-близките до Ричард – семейство и приятели – взеха смелото решение да разкажат за страданието му, но това да бъде използвано по положителен начин – да вдъхнови подкрепа за фондацията Ричард Бърнс. Струва си да се опитаме да помогне на други в памет на Ричард – споделя Зои.

Кампанията вече бе подкрепена от всички звезди в световния рали шампионат и Формула 1 и е официалното благотворително събитие на рали Уелс.

Със създаването на това видео се надяваме да направим още по-известна дейността на фондацията, особено на годишнината от изумителното постижение на Ричард – спечелването на световната титла. Ричард се държеше така, че малцина осъзнаваха смелостта на битката, която водеше. Но през цялото време се тревожеше за това как други хора в неговата ситуация се справят – особено нямащите (за разлика от него) достъп до най-добрите лечение и оборудване. Ако се бе преборил, със сигурност щеше да е сред най-дейните хора по отношение на каузите, за които сега работи фондацията. Този видеоклип е отпразнуване на живота и постиженията му, начин да сме сигурни, че името му се помни и надявам се вдъхновение за хората наистина да подкрепят кампанията – обясни Рийд.