Начало Избрани Палмър: Уилямс едва ли ще има по-добра пилотска двойка от Албон и...

Палмър: Уилямс едва ли ще има по-добра пилотска двойка от Албон и де Врийс

1355
0
Ник де Врис, Уилямс
Ник де Врис, снимка Уилямс

Джолион Палмър вярва, че Уилямс трябва да рискува и да наеме за постоянно Ник де Врийс. Бившият световен шампион във Формула Е бе заместник на Алекс Албон по време на уикенда на Монца. 26-годишният състезател бе диагностициран с апендицит и трябваше да пропусне остатъка от състезателния уикенд.

Въпреки че няма толкова опит с новото поколение болиди от F1, де Врийс даде 13-то време в квалификацията и потегли в топ 10 заради наказания на някои от пилотите пред него. В самото състезание той финишира на девета позиция и бе значително по-бърз от съотборника си Николас Латифи.

Де Врийс бе похвален от пилоти като Хамилтън, Алонсо и Верстапен, както и от шефът на Мерцедес Тото Волф. Палмър също бе впечатлен от 27-годишния нидерландец и заяви, че Уилямс трябва да привлече бившия шампион в F2 през 2023 г. Според него, британският тим едва ли ще разполага с по-добър пилотски състав, който да помогне за възраждането на легендарния екип от Гроув.

В повечето съботи Албон беше средно с половин секунда по-бърз от Латифи. Честно казано не беше пълен шок, че Де Врийс също може да е толкова бърз. Вярвам, че Латифи изпитва особени трудности с новото поколение автомобили“, каза Палмър.

Палмър смята, че напредъкът на де Врийс в състезанието на Монца не е бил по-различен от този на Албон, който винаги се старае да постигне добър резултат.

„Алекс Албон прави невероятни карания откакто се присъедини към Уилямс. Подобно на него, де Врийс бе много сдържан в коментарите си и безгрешен в пилотирането си.“

„Благодарение на това старание нидерландецът записа точки при дебюта си в F1 с автомобил, който не е толкова конкурентен.“

Палмър вярва, че британският тим трябва да вземе правилното решение за това кой ще бъде съотборник на Албон през сезон 2023.

„Уилямс едва ли ще има по-добра пилотска двойка от Албон и де Врийс. Така екипът от Гроув редовно ще има двамата пилоти, които могат да се борят за точки. От друга страна, той е в полезрението и на други отбори на стартовата решетка.“

„Възходът в съдбата на бившия шампион на F2 не можеше да бъде по-ясен след едно чудесно участие, което показа способностите му. “

Де Врийс ще вземе участие в частен тест на Алпин в Унгария. Заедно с него ще бъдат Нико Хюлкенберг, Антонио Джовинаци, Мик Шумахер, Колтън Херта и Джак Дуън. Също така 27-годишният състезател е готов да замени Албон и в Сингапур.