Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Silly season: Алпин ще проведе тест с 6 пилоти

Silly season: Алпин ще проведе тест с 6 пилоти

1218
0
Алпин
снимка: Алпин

Тимът на Алпин ще проведе частен тест на пистата Хунгароринг до Будапеща, в който ще карат кандидатите за място във френския отбор, но и някои неочаквани участници. Изпитанията ще са със стар болид на екипа. Броят на участващите пилоти пък вече достигна шестима. За малко се говореше, че дори Себастиан Фетел ще участва в изпитанията, но крайна сметка списъкът включва Джак Дуън, Нико Хюлкенберг, Колтън Херта, Ник де Врис, Мик Шумахер, Антонио Джовинаци.

Дуън е част от академията на Алпин и така или иначе е сред вариантите за отбора. Хюлкенберг има много сериозен опит и се представяше добре, замествайки пилоти с COVID-19 през последните два сезона. Той все още не е потвърден на 100% за теста. За Херта все още се правят усилия да вземе суперлиценз, за да кара за Алфа Таури догодина. Де Врис неочаквано дебютира в F1 миналия уикенд в Италия и представянето му събра куп суперлативи. Мик Шумахер вероятно ще приключи отношенията си с академията на Ферари в края на сезона, а все още няма място за догодина. От тази сутрин в списъка бе добавено и името на Джовинаци.

„Необходим ни е пилот, който ще може веднага да бележи сериозни точки. Това автоматично означава по-опитен състезател, който обаче трябва да може и да се развива с нас“, коментира главният изпълнителен директор на Алпин Лоран Роси

„Отмар [Шафнауер] ръководи процеса, вижда се с всички пилоти, води дискусии с тях, преценява опциите, ще води наблюденията в тестовете. Този процес, предполагам, ще продължи известно време. Искаме да вземем правилното решение и не бързаме“, допълни Роси, който е основният фактор в това Алпин да загуби едновременно Фернандо Алонсо и Оскар Пиастри.

Междувременно влизането на Ауди във Формула 1 вече създава своеобразен страничен „silly season“ за това кой би могъл да работи за компанията в Гран при. Говори се, че за ръководител на отбора може да бъде привлечен Кристиано да Мата. 48-годишният бразилец кара за Тойота в F1 през 2003 и 2004 г. Големите си успехи обаче постига в американския КАРТ шампионат, където печели титлата през 2002 г.