Начало BG спорт Първа победа за Мирослав Ангелов в рали Сърбия

Първа победа за Мирослав Ангелов в рали Сърбия

339
0
снимки: Мегапорт

Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов/Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo записаха убедителна победа в рали Сърбия. Състезанието бе кръг от българския шампионат и Европейския рали трофей – зона Балкани. Трикратният шампион Ангелов спечели състезанието с 1:04.6 мин пред Пламен Стайков и Рафи Кадир (Skoda Fabia Rally 2). Така Ангелов и Гаджев поведоха в националния рали шампионат с 22,4 т. в неофициалното класиране пред Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9, които останаха пети в рали Сърбия.

Трети в състезанието са Мустафа Чакал и Акдаг Озгур с Hyundai i20 R5 на 4:05 мин, основни конкуренти на Ангелов и Гаджев в Европейския рали трофей. Зад тях завършиха Игнат Исаев и Милен Илиев с Peugeot 208 R2, на само 13,5 сек зад много по-бързата R5 кола.

„Изключително съм доволен от победата, обясни Ангелов след финала. – Тук имах редица несполуки, удари и спукани гуми. Миналата година се наложи да караме без рискове и на сигурно заради битката в нашия шампионат. Докато Боркович нямаше какво да губи и бе много пред нас. Сега със завръщането на Пламен Стайков стратегията ни бе да караме с високо темпо.

Преизпълнихме плана ни от първия ден да водим с повече от 40 сек, тази една минута ни даде възможност да караме по-спокойно в неделния ден. Радвам се, че най-накрая в родния спорт има цели три R5 автомобила. И те са като нашия – Skoda Fabia, което говори достатъчно добре за колата. Целта ни от самото начало с покупката и бе да повлечем крак и за други, което най-накрая се случи.“

Следващото състезание и последен кръг от шампионата е рали Стари столици край Шумен на 9 и 10 октомври.