Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това е само първата стъпка за Хонда, каза Танабе

Това е само първата стъпка за Хонда, каза Танабе

3473
0
Тойохару Танабе, Хонда
Тойохару Танабе с конструкторския трофей за победата в Гран при на Австрия; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хонда записа първи успех след връщането си във Формула 1 като доставчик на двигатели благодарение успеха на Макс Верстапен в Гран при на Австрия. Холандецът посочи емблемата на японския производител, след като се качи на подиума. Той спечели със страхотно темпо в домашното за тима състезание. След това имаше разследване на стюардите заради маневрата, с която изпревари Шарл Льоклер. В крайна сметка те постановиха, че ситуацията е била състезателен инцидент. В Хонда обаче празнуваха успеха още от финала.


„От дълго време се борехме да постигнем тази победа. Научихме много от работата си през предходните години, преди да станем партньори с Ред Бул. Днес сме много щастливи, но това е само първата стъпка. Ще продължим да се трудим упорито до края на сезона, както и през следващата година”, коментира шефът на Хонда за Формула 1 Тойохару Танабе.

Той каза също така, че инженерите в екипа му знаят какви са ограниченията на задвижващите системи

„Работим в тези граници. Те (Ред Бул – б.а.) обаче искаха по-добро представяне, така че натиснахме наистина сериозно. Работим чудесно с отбора. Хората в инженерния екип са с голям опит. Работят с отворено съзнание. Можем да обсъждаме всичко. Взимат бързи и прецизни решения, така че ние сме много доволни.”

Танабе отбеляза, че това е първа победа за Хонда от Унгария през 2006 г.

„Благодаря на Макс за страхотното каране и на Ред Бул за това, че му дадоха фантастичен автомобил. Не бива да забравяме и приноса на Торо Росо, които през миналата година ни помогнаха да се върнем в правилната посока. Победата е и начин да се отблагодарим на феновете ни по цял свят за непрекъсната им подкрепа. Върнахме се в спорта през 2015 г., но усещането в днешния ден е като за едно ново начало. Можем да празнуваме в момента, но трябва да се върнем възможно най-скоро към работата си, защото трябва да намалим разликата спрямо най-бързите отбори.”