Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първи положителни тестове за COVID-19 във F1

Първи положителни тестове за COVID-19 във F1

2240
0
Ф1 Коронавирус
Снимка: Пирели

След като всички 8600 теста в първите две състезания бяха негативни, днес ФИА обяви два случая на COVID-19 в тестовете проведени преди Гран при на Унгария. 

Двамата болни не са присъствали на състезанията в Австрия. Те вече са изолирани от останалата част от хората в падока. Изолирани и под наблюдение са също тези, които са имали близък контакт с тях.

Това обаче не би трябвало да повлияе на провеждането на Гран при на Унгария.

Към момента информацията е, че те не са част от някой от отборите и нямат главна роля в организацията на състезанието. От Формула 1 и ФИА заявиха, че няма да предоставят конкретна информация за това кои са заразените.

Откриването на сезона в Австралия през март бе отложено именно поради това, че член на отбора на Макларън бе дал положителна проба за COVID-19. Сезонът все пак започна четири месеца по-късно. Провеждат се редовни тестове на всички членове на отборите и служителите на пистата.

Въпреки строгите мерки и големият риск, някои от пилотите се прибраха между надпреварите. Валтери Ботас отиде за кратко в Монако след второто състезание. Ландо Норис пътува до Великобритания, за да диагностицират болките, които той получи по време на състезанието в Австрия. Шарл Льоклер пък също се прибра в Монако между двете състезания на Шпилберг.