Начало Рали Първите два етапа от рали Хърватска отменени

Първите два етапа от рали Хърватска отменени

44
0

Първите два етапа от стартиращото на 22 май рали Хърватска бяха отменени по решение на организаторите. Това бе направено най-вече от съображения за безопасност.
Според предварителната програма рали Хърватска трябваше да протече в три последователни дни като за 22 май бе запланувано да се проведе официалният старт плюс още два специални етапа. След среща на представители на Министерството на културата и организаторите на надпреварата обаче стана ясно, че първите две отсечки отпадат от програмата. Причината е, че на 22 май в Хърватска има официален празник за защита на околната среда, който е почивен ден и голяма част от жителите на Загреб ще го използват за пътуване. Проблем може да се появи при връщането им в града, което би било силно затруднено от провеждащото се рали. Затова организаторите решиха през този ден да се състои само церемониалният старт.
Засега останалата програма на състезанието в Загреб остава непроменена. В рали Хърватска участва българският екип на Приста Ойл Рали Тийм с пилот Крум Дончев и навигатор Стойко Вълчев. Екипажът ще се впусне в надпреварата с 4 стартов номер.