Начало Избрани Пато О’Уорд може да вземе участие в свободна тренировка в F1

Пато О’Уорд може да вземе участие в свободна тренировка в F1

609
0
Пато О'Уорд
Пато О'Уорд, снимка Индикар

Пато О’Уорд може да вземе участие в свободна тренировка в F1. Toва бе потвърдено от шефът на Макларън Зак Браун. Британецът заяви, че мексиканският състезател е основен кандидат за участие в първата свободна тренировка на даден състезателен уикенд. Отборът смята да изпробва и друг пилот от редиците на Arrow McLaren SP или Индикар. 

Тази година спортните правила на Формула 1 изискват всеки отбор да използва млад пилот в поне две свободни  тренировки. Отборът на Ферари посочи Робърт Шварцман, а Ред Бул ще разчита на Юри Випс и Лиам Лоусън. ОУорд се наслади на първите си километри с болид на Mакларън през декември миналата година по време на следсезонния тест на пистата Яс Марина. Състезателят на Arrow McLaren SP беше толкова развълнуван от участието си, че би обмислил да премине към F1 в бъдеще, ако му се отдаде такава възможност. 

Според правилата на Формула 1 трябва да използваме някой млад пилот за две тренировъчни сесии, заяви Браун пред медиите миналия уикенд в Сeйнт Питърсбърг, където Макларън участва в откриващото състезание на Индикар за сезон 2022.

Все още не сме решили кого да изберем, но със сигурност Пато О’Уорд е един от кандидатите.

Но когато и ако някой влезе във Формула 1, ще е по-важно как се справя. Eто защо искаме да проверим как ще се представи с автомобил от F1.“

„Хубаво е да победиш в Индикар. Но ние сме по-заинтересовани от тестовете ни във Формула 1, за да направим някои сравнения с Ландо [Норис],  Даниел [Рикиардо] и някои други пилоти.“


Но Браун намекна, че ОУорд не е единственият пилот на Индикар, който може да участва в сесия от рейс уикенд през този сезон.

В падока може да има само един млад състезател, отговори американецът на въпроса кой друг пилот би могъл да се състезава в петък сутринта. 

Възможният втори кандидат на Макларън е Колтън Херта. Американецът също кара в Индикар, но за тима на Андрети Аутоспорт. Той също има възможност да кара, като се имат предвид амбициите на Майкъл Андрети в F1. Също американецът е в близки отношения с Браун.

Двамата са партньори в съвместни предприятия в Extreme E и Supercars чрез своите структури Андрети и Юнайтед Аутоспортс.

На въпроса дали Херта ще е подходящ кандидат, Браун отговори:

Колтън е добър. Наистина добър. Също така е много впечатляващ.

Запитан за перспективата Херта да дебютира в F1 по време на свободните тренировки през този сезон, Майкъл Андрети отговори саркастично:

Ако ме помоли, няма никакъв проблем!“