Начало Moto News Педроса най-бърз в първия ден от тестовете в Катар

Педроса най-бърз в първия ден от тестовете в Катар

28
0
Дани Педроса

Последният предсезонен тест в MotoGP вече започна, като този път пилотите изпитват машините си на пистата Лосейл в Катар и то през нощта.

В първият от двата дни тестове най-бърз бе пилотът на Репсол Хонда – Дани Педроса, с време от 1:56.271. След него се нареди съотборникът му Кейси Стоунър,а Хироши Аояма се погрижи на първите три места да се намират само мотоциклети на Хонда.

Катар посрещна пилотите с типичното си горещо време и изключително висока влажност, а освен нощните тестове, на пистата Лосейл ще се проведе и първият кръг от тазгодишния шампионат в MotoGP.

Доминацията на Хонда продължи с пълна сила, а пилотите на заводския тим на Ямаха – Бен Спийс и Хорхе Лоренцо, останаха съответно четвърти и пети, като световният шампион се оплака от недостатъчната мощност на машината му.

Останалите двама състезатели, успели да слязат под 1 минута и 57 секунди за обиколка, бяха Колин Едуардс от тима на Монстер Ямаха Тек 3 и Андреа Довициозо с третата машина на Репсол Хонда.

Пилотите на Дукати – Валентино Роси и Ники Хейдън, се наредиха осми и девети, след като продължиха да се борят с настройките на новото Десмоседичи.