Начало Moto News Педроса почти се отказал да кара, Лоренцо бил замаян от средата на...

Педроса почти се отказал да кара, Лоренцо бил замаян от средата на дистанцията до финала

55
0
Дани Педроса,Хорхе Лоренцо

Дани Педроса призна след финала на надпреварата от МотоGP на пистата Лагуна Сека, че е бил на косъм да се откаже да кара в състезанието. Пилотът на Хонда не се чувстваше добре и през целия уикенд внимаваше на трасето.

Седмица по-рано Дани спука ключица при катастрофа на Заксенринг в Германия. Той пристигна в Калифорния в четвъртък, пропусна първата и трета тренировки, но в крайна сметка стисна зъби и кара в неделя.

Преди всичко искам да благодаря на хората, които ме подкрепяха през изминалите няколко дни. Това бе много важно състезание, в което трябваше да се вземат точки. Сериозно обмислях дали изобщо да карам в него, тъй като условията бяха много трудни. От тази гледна точка съм изключително щастлив от петото място. Бяхме близо и до подиум, но в последните обиколки стана крайно сложно. Мисля, че се държах добре в надпреварата, въпреки че през целия уикенд изпитвах доста болки. Поне бях в състояние да държа мотора и да го контролирам. Движенията на машината превръщат състезанието в такова състояние наистина тежко, но пък 11-те точки са безкрайно важни за шампионата – каза Педроса.

Хорхе Лоренцо също бе доволен да види финала на надбягването. Той първо счупи ключица на Ассен, а падане на Заксенринг усложни състоянието му, тъй като изкриви пластината в лявото си рамо.

Още преди началото на уикенда пилотът на Ямаха обясни, че целта е да се загубят възможно най-малко точки.

Беше определено трудна надпревара – не съм във форма, а през последния месец или месец и нещо не съм тренирал, а изкарах две операции с обща анестезия. От средата на състезателната дистанция до финала се чувствах замаян, така че представянето ми постепенно се влошаваше. Моторът също не работеше по същия начин като в загрявката. Може би гумите се държаха по друг начин заради промяната в температурите, но общото усещане бе различно, а и бях с половин секунда по-бавен. Най-важното е, че спасихме положението. Щеше да е много опасно, ако пак катастрофирам – това можеше да сложи край на шампионата за мен. Сега имаме месец за почивка, тренировка и да се върна във форма. Това ще е важно за Индианаполис. Надявам се там да съм в почти идеално състояние и да карам по същия начин като преди ударите – обясни Лоренцо.