Начало Moto News Педроса с нов байк, Стонър с нов двигател на Лагуна Сека

Педроса с нов байк, Стонър с нов двигател на Лагуна Сека

77
0
Дани Педроса

Екипът на Repsol Honda прелетя Атлантика и пристигна в Калифорния за предстоящия старт за Гран При на САЩ на пистата Лагуна Сека. HRC свърши доста работа по време на тестовете на Муджело и изпита нови части за машините с двамата титуляри Дани Педроса и Кейси Стонър.
Бе взето решение на Лагуна Сека Педроса да кара новата спецификация на мотоциклета за 2013 г., с нови двигател и шаси, докато Стонър ще кара с нов двигател със стандартното сегашно шаси, с което се чувства много по-комфортно. Лагуна сека е много тежко трасе, най-късото в шампионата, доста неравно, технично и изискващо много физическа сила. Това не е само защото температурите са над 30 градуса, а и защото гумите трябва да издържат състезание от 32 обиколки.
Педроса и Стонър са съответно втори и трети във временното класиране в шампионата. Кейси е печелил два пъти това състезание – през 2007 и 2011 г., когато спечели и титлата в MotoGP. Педроса спечели през 2009 г., а на следващата катастрофира, когато бе лидер в състезанието. Освен това пилотите имат по два подиума – Стонър през 2008 и 2010, а Дани през 2006 и 2011 г. Това дава надежда на двамата пилоти на Honda, че ще се борят за победата в Калифорния.