Начало MotoGP News Педроса ще се включи с уайлдкард на Херес, Еспаргаро- в Муджело

Педроса ще се включи с уайлдкард на Херес, Еспаргаро- в Муджело

81
0
Дани Педроса
Дани Педроса, снимка Ред Бул Контент Пуул

КТМ обяви, че ще използва пилоти с уайлдкард в два от европейските стартове от сезон 2024 в MotoGP. Дани Педроса се завръща за уикенда на пистата Херес, докато Пол Еспаргаро ще кара на Муджело.

Педроса прекрати активната си мотоциклетна кариера в края на 2018 г. Испанецът прекара 13 кампания със заводски отбор на Хонда. През този период спечели 31 победи, 112 подиума и стана три пъти вицешампион.

38-годишният пилот е тестов и резервен пилот на КТМ през последните години. Като такъв той се включва в някои от изпитанията на австрийския производител преди и по време на дадена кампания.

Педроса записа първия си старт с КТМ в Гран при на Щирия 2021. Тогава той се включи с уайлдкард и финишира десети. Миналата година той записа две участия с КТМ. В Херес той остана седми, докато в Мизано финишира четвърти и беше много близо до качване на подиума.

Педроса се включи в тазгодишните тестове на Сепанг. Испанецът в крайна сметка се съгласи отново да кара с уайлдкард на Херес заедно с титулярните пилоти на КТМ Брад Байндър и Джак Милър.

„Миналата година се забавлявах много на Херес. Посрещането от феновете беше невероятно“, сподели Педроса.

„Всички знаем, че Херес е специално място. За нас също ще бъде важно да използваме някои референции за тестовете си и да ги поставим отново в състезателна среда. Това е основната причина да се състезаваме през 2024-та“, добави испанският пилот на КТМ.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Dani Pedrosa (@26_danipedrosa)

KTM също така потвърди завръщането на Еспаргаро в MotoGP. Испанецът загуби мястото си в Tech3 GasGAs за сметка на Педро Акоста. Еспаргаро ще участва в Гран при на Италия на пистата Муджело, която ще се проведе в началото на юни. Това ще бъде първото му участие в състезание от MotoGP след миналогодишната надпревара във Валенсия.

Еспаргаро казва, че се чувства повече добре след тежкия инцидент в Португалия миналия сезон, който го извади от строя за близо половин година. Той очаква с нетърпение да се състезава с новия КТМ.

„Наистина съм щастлив, че отново ще се състезавам и особено на Муджело. Това е много специално място да се качиш на мотор от MotoGP. Ще бъде страхотно да се върна на стартовата решетка с момчетата, които познавам добре“, каза Еспаргаро.

„Тестовете вървят много добре и съм доста мотивиран. Все повече приличам на „старото си аз“ след контузията през 2023 г. Очаквам с нетърпение да се върна веднага в семейството на MotoGP и да покажа, че работата ни по време на тестовете е силна и продуктивна“, добави тест пилотът на КТМ.