Начало MotoGP News Педроса ще се включи в старта на Херес

Педроса ще се включи в старта на Херес

242
0
Дани Педроса, КТМ
Дани Педроса, снимка КТМ/Rob Gray (Polarity Photo)

Дани Педроса ще направи още едно еднократно завръщане в MotoGP. Испанецът ще се включи с уайлдкард в Гран при на Испания на пистата Херес. 37-годишният състезател ще кара мотор KTM RC16.

Педроса прекрати активната си мотоциклета кариера в края на сезон 2018. Испанецът прекара 13 поредни сезона в отбора на Репсол Хонда. В този период той записа 31 победи, 112 подиума и 31 полпозишъна.

От началото на сезон 2019 Педроса е част от отбора на КТМ. Опитният испанец е един от тестовите пилоти на марката и участва в разработването на мотора RC16. Трикратният вицешампион в MotoGP участва с уайлдкард в Гран при на Щирия 2021, което бе първото му състезание с мотор на КТМ. Педроса финишира десети в надпреварата на пистата Ред Бул и показа добра скорост. Испанецът отказа да се включи в някой старт от миналогодишната кампания, но участва в част от тестовете. Освен тест пилот на КТМ, Педроса участваше и в  сериите LamborghiniSuper Trofeo. 

„Фантастична новина е, че Дани иска да се освежи с MotoGP през този сезон. Участието на Херес има смисъл, тъй като пистата е популярно място за тестове. Също така той познава това място много добре“, каза мениджърът на КТМ Франческо Гуидоти.

„Това ще бъде идеална възможност за него да получи повече информация за бъдещото развитие на нашия състезателен мотоциклет. Всички ние в КТМ очакваме с нетърпение да бъде с нас в бокса.“

„Дани е човек със силен манталитет. Винаги сме казвали, че ще се радваме да го видим да запише някое участие с уайлдкард“, каза моторспорт директорът на КТМ Пит Бейрер.

„Перфектният „тест“ винаги е състезателна ситуация. Ако можем да работим върху бъдещите части за развитие, тогава това е супер важно дан натрупаме повече километри. Ето защо съм много щастлив, че Дани ще се състезава отново.“

По-рано тази седмица КТМ представи обновената версия на мотора RC16. Австрийският екип не направи някаква значителни промени в своята разцветка. Една от новостите е партньорството с компанията за синтетични моторни масла Mobil1.

Педроса ще се присъедини към титулярните пилоти на КТМ Брад Байндър и Джак Милър. Австралиецът подписа двегодишен договор с австрийския производител след като прекара последните две кампании в заводския тим на Дукати.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Dani Pedrosa (@26_danipedrosa)