Начало Избрани Перес е изгубил своята каска в Маями

Перес е изгубил своята каска в Маями

2184
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес се отправя към Маями с надеждата да запази темпото, което го изведе до второто място на Имола. Пилотът на Ред Бул си е поставил и друга важна задача по време на престоя си във Флорида.

Мексиканецът наскоро посети мястото на откриващото Гран при на Маями,  като част от снимките на рекламен видеоклип за Ред Бул. Перес дори се наслади на няколко обиколки на международния аутодром в Маями, които направи на борда на по-стар болид на Ред Бул.

Но в процеса на заснемане на видеоклипа около стадионаХард Рокв Маями Гардънс, Перес сподели, че е изгубил своята каска.

Някой ми взе каската, разкри Перес по време на миналия уикенд на Имола. „Все още си я търся.“

„В момента не знам къде се намира. Надявам се, че ще успея да го намеря възможно най-скоро.“

Всеки, който е взел състезателния шлем на Перес, вероятно трудно би го продал чрез обичайните магазини за сувенири в интернет или дори в местна заложна къща, като се има предвид спецификата на артефакта.

Така че можем само да се надяваме, че здравият разум може да надделее. Перес все пак иска да си върне каската преди началото на състезателния уикенд в Маями.

Този анекдот няма да повлияе на увереността на мексиканския състезател за първия кръг от F1 на територията на САЩ. Като аргумент се има предвид забележителното представяне на Ред Бул на Имола.

За Перес почти перфектният резултат на отбора до голяма степен компенсира трудностите, с които се сблъска австрийския тим в Бахрейн и Австралия.

Имахме голям късмет. Стартът беше толкова труден за нас.  Затова съм много доволен, че всички в екипа ми са усмихнати.“

Просто трябва да продължим да работим. Мисля, че все още има няколко неща, които трябва да подобрим, за да се доближим до победата. Много съм щастлив за победата на Макс. Той наистина я заслужаваше“, завърши Серхио Перес.