Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес карал на лимита, за да остане пред пилотите на Макларън

Перес карал на лимита, за да остане пред пилотите на Макларън

1594
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка: Рейсинг Пойнт

Серхио Перес обясни, че е карал на лимита на възможното, за да остане пред пилотите на Макларън Карлос Сайнц и Ландо Норис в Гран при на Азербайджан. Пилотът на Рейсинг Пойнт завърши на 6-о място и бе най-бързият пилот след тези на водещите 3 отбора – Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

„Карах на лимита на възможното през цялото състезание, с изключение на последните 2 обиколки, обясни мексиканецът. – Това беше единственият начин да оставя колите на Макларън зад мен. Те бяха много по-бързи от мен.

Представянето ми беше дори по-добро от това в квалификацията с оглед на скоростта ми в първата серия от обиколки. Състезанието беше много взискателно. Нямах право на грешки и на блокирания на колелата.”

В началото на състезанието Перес дори беше на 4-о място, като изпревари Макс Верстапен от Ред Бул. След това обаче холандецът го изпревари, след като Серхио разбра, че няма шанс да се бори с него. А трябва да се бори с пилотите зад него.

„Нещата изглеждаха добре след първата обиколка. Бях пред Верстапен, обясни мексиканецът. – Но рано осъзнах, че нашето състезание няма да е с него. Бях притеснен повече от пилотите на Макларън, защото те бяха много силни през цялото време.”

Другият пилот на Рейсинг Пойнт Ланс Строл завърши 9-и и също взе точки. Така за първи път този сезон екипът записа точки и с двете коли.