Начало Избрани Перес: Не мога да повярвам на това, което направих в Q1

Перес: Не мога да повярвам на това, което направих в Q1

2401
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Спас Генев

Серхио Перес бе изключително разочарован от квалификацията за Голямата награда на Монако. Пилотът на Ред Бул допусна грешка по време на първия сегмент от сесията, удари се в стената на завой №1 и приключи рано участието си в сесията. Перес призна, че не може да повярва на това, което е направил по време на Q1.

Перес показа добра скорост в началото на днешния ден. Състезателят на Ред Бул даде второ време в третата свободна тренировка в Монте Карло. Пред него на 73 хилядни беше неговият съотборник Макс Верстапен.

Перес изглеждаше като един от фаворитите за спечелването на днешната квалификация. 33-годишният състезател е известен с невероятното си представяне на улични трасета като това в Монако.

Състезателят на Ред Бул допусна грешка в средата на първия сегмент от квалификацията в Монако след като спря твърде късно за завой №1. Перес изпусна задницата на своя болид и се удари в мантинелите. За щастие той бе добре след този тежък сблъсък и успя да излезе само от автомобила си. Съвсем логично, сесията бе прекратена веднага след инцидента

Болидът на Перес имаше сериозни поражение. Според Кристиан Хорнер се очаква смята както на скоростната кутия, така и на други компоненти, включително шасито. Следователно Перес се очаква да потегли от бокса в утрешната Гран при на Монако.

Перес бе видимо разочарован след случилото се в Q1.

„Просто е невероятно. Не мога да повярвам на това, което направих в Q1“, сподели Перес пред медиите. „Просто бях изненадан когато изпуснах задната част на болида, особено в края на завоя. Това наистина ме изненада.“

„Това е един от начините да се извлече максимално време за обиколка от автомобила. Но аз просто преминах границата. Станах пътник и нямаше какво друго да направя, защото бях много навътре в завоя и не можех да направя корекция или да изляза от него“, обясни състезателят на Ред Бул.

„Не ми се струваше, че прекалявам с натискането. Това  беше голяма грешка от моя страна – много съжалявам за моя отбор. Просто се случи и беше голяма изненада. Това не е извинение- трябваше да се справя по-добре днес. Влагаш толкова много енергия, толкова много работа, за да се подготвиш за всичко. Но след това просто разочароваш всички, което е несправедливо спрямо моя отбор. Супер разочарован съм от себе си.“

„Знам, че утре ще е невъзможно да се боря за победата. Можехме да имаме възможност да се борим за полпозишъна днес. В крайна сметка затова стоя тук, а не на алеята пред боксовте“, каза Перес.

„Утре ще бъде кошмар. Очаквам много трудно състезание. Каквото и да правим [със стратегията], хората просто ще те покриват. Аз също ще се окажа в същото положение“, завърши Серхио Перес.

В същото време другият пилот на Ред Бул Макс Верстапен даде първо време и е фаворит за спечелването и на утрешното състезание.