Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес недоволен, че Хамилтън не бе наказан за излизане от пистата, когато...

Перес недоволен, че Хамилтън не бе наказан за излизане от пистата, когато го изпревари

2678
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Люис Хамилтън изпревари Серхио Перес от външната страна на седми завой след рестартирането на Гран при на Сингапур след период със сейфти кар на пистата. В края на маневрата при излизането от кривата Мерцедес-ът бе и с четирите колела извън бялата линия на трасето. Това обаче не бе санкционирано. След финала от Ред Бул не протестираха и не подадоха официално възражение срещу седемкратния световен шампион, който се качи на подиума вследствие грешка на съотборника си Джордж Ръсел във финалния тур на състезанието. Перес обаче не бе доволен от ситуацията.

„За мен е ясно и очевидно, че Люис просто натисна спирачките твърде късно, излетя от пистата и така получи предимство. Това трябва да бъде разгледано за по-нататък“, заяви Перес

Хамилтън изхвърча от пистата и след старта на състезанието, минавайки пред Ръсел и Ландо Норис (Макларън). Впоследствие му бе наредено да върне позициите и на двамата.

Мексиканският пилот на Ред Бул пък завърши осми в Гран при на Сингапур. Той получи наказание за това, че удари Алекс Албон (Уилямс), а в самото начало на надпреварата имаше сблъсък и с Юки Цунода, вследствие на който състезателят на Алфа Таури отпадна. Самият Перес коментира, че надпреварата на уличната писта бе трудна за Ред Бул, както и очакваха в тима от Милтън Кийнс.

„Имахме грижи през цялото състезание и нищо не работеше като хората.“

„Колите за сигурност се появиха в грешните моменти, виртуалният сейфти кар също. Просто не ни беше ден. В крайна сметка бяхме с различна от тази на всички останали стратегия и това бе най-доброто, което можехме да сторим при тези обстоятелства. Според мен има много неща, които трябва да се анализират. Много неща, които трябва да разберем как и защо се случиха. Мисля, че проблемите ни бяха свързани с конкретните характеристики на пистата. Би трябвало следващия уикенд в Япония да сме по-силни“, добави Перес.