Начало Избрани Перес: Няма абсолютно никакво значение дали Даниел е в отбора или не

Перес: Няма абсолютно никакво значение дали Даниел е в отбора или не

1458
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес не се притеснява от присъствието на Даниел Рикаирдо в Ред Бул. Мексиканецът заяви, че не обръща внимание на факта, че може да бъде заменен от австралиеца ако не се представя на нужното ниво.

Перес започва третия си сезон в Ред Бул. 33-годишният състезател не се притеснява за бъдещето си в Милтън Кийнс след като има договор до 2024 г. Въпреки това той може да бъде пратен в Алфа Таури или директно да бъде отстранен от екипа.

Ред Бул има навика да сменя пилотите си по средата на дадена кампания. Австрийците направиха подобно нещо през 2016 г. Тогава Данил Квят бе върнат в Торо Росо за сметка на Макс Верстапен. Три години по-късно отборът от Милтън Кийнс размени Пиер Гасли и Алекс Албон. Подобно на Квят, французинът така и не получи втори шанс в Ред Бул и реши да продължи кариерата си другаде.

Перес показа добра скорост през първите си две години в Ред Бул. Опитният мексиканец спечели 3 победи и редовно помагаше на Верстапен. Нидерландецът обаче така и не върна жеста на своя съотборник по време на последния старт в Сао Пауло. В крайна сметка егоистичното поведение на двукратния световен шампион коства на Перес второ място в крайното класиране за сезон 2022. Мексиканецът остана на трета позиция и бе изпреварен от Шарл Льоклер с Ферари.

В края на миналата година Ред Бул отново привлече Даниел Рикиардо. Австралиецът бе освободен предсрочно от Макларън и остана без титулярно място на стартовата решетка. Сега той изпълнява ролята на трети пилот и помага за маркетинговата дейност на базирания в Милтън Кийнс тим.

Решението на Ред Бул да върне Рикиардо се разглежда от някои като начин да се покаже, че никой не е незаменим и че има варианти, ако някой титулярен пилот излезе от строя.

Вчера Перес присъства по време на представянето на разцветката на болида на Ред Бул за 2023 г. Мексиканецът даде да се разбере, че присъствието на Рикиардо в Милтън Кийнс не е променило начина, по който той подхожда към работата си.

„Когато си в Ред Бул Рейсинг, трябва да се представяш по най-добрия начин. Няма абсолютно никакво значение дали Даниел е в отбора или не защото. Ред Бул може да избере който си искал пилот от решетката“, сподели Перес.

„Важно е да работим в екип и е ясно, че искаме да увеличим усилията на целия отбор“, продължи пилотът на Ред Бул.  „Не става въпрос само за Макс или за мен, а за тима. Имаме хора във фабриката, които дават всичко за нас, така че трябва да отговорим в това отношение.“

Вместо да се възмущава от завръщането на австралиеца, Перес заяви, че участието на Рикиардо в тазгодишната кампания ще даде тласък на цялата организация.

„Имаме късмет, че разполагаме с Даниел, както и с нивото на опит, което той има. Радвам се че той ще се върне във фабриката при инженерите.“

„Той знае за какво става дума когато говорим за автомобила. Това, че ще бъде наблизо през уикендите, наистина ще ни помогне.“

33-годишният състезател е готов да изиграе своята роля и да се бори за световната титла. Той призна, че е работил много усилено по време на зимната пауза и да не бъде само ангел пазител на Верстапен.

„Работя много усърдно от моя страна с инженерите. Искам да се уверя, че можем да направим следващата стъпка и да се борим за титлата“, добави Серхио Перес.