Начало Избрани Перес: Основната ми цел беше да си тръгна с максимален брой точки

Перес: Основната ми цел беше да си тръгна с максимален брой точки

1082
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес спечели спринтовата надпревара в Баку. Пилотът на Ред Бул потегли от втора позиция и изпревари Шарл Льоклер в средата на краткото състезание на градското трасе. След това Перес контролираше събитията и записа напълно заслужен първи успех в спринтово състезание.

Перес потегли от втора позиция в днешния спринт в Азербайджан. Състезателят на Ред Бул запази позицията си след старта и се движеше зад лидера Льоклер преди появата на сейфти кар заради инцидент с Юки Цунода от Алфа Таури

Опитният мексиканец се залепи зад Льоклер веднага след рестарта на спринтовата надпревара. В осмата обиколка Перес атакува своя съперник от Монако с отворен DRS и зае първото място. След това той контролираше разликата около секунда. В последните турове той вдигна малко темпото и в крайна сметка финишира на близо четири секунди и половина спрямо Льоклер. Това бе първи успех за Перес в спринтово състезание.

Перес заяви, че предвид новия формат, в който има само една тренировка, две квалификации и след това спринт, инженерите са били подложени на огромно напрежение.

„Беше добре, защото в тези трудни сесии имаше много напрежение върху нас, отборите, инженерите, механиците и всички други“, обясни Перес след като излезе от своя болид.

„Основната ми цел беше да си тръгна с максимален брой точки. Знаем добре, че утре е основното състезание. Успяхме да научим още малко неща [за Гран при]. Утре обаче ще сме с пълен резервоар и нещата могат да бъдат други“, продължи Перес. „Условията на пистата в Баку ще бъдат различни. Все пак мисля, че днес се справихме добре. Старт от трето място не е идеален вариант за състезанието, но аз все пак ще се опитам да се боря за победата“, добави Серхио Перес.

Другият пилот на Ред Бул Макс Верстапен финишира трети в днешния спринт. Нидерландецът имаше контакт с Джордж Ръсел (Мерцедес), след който се появиха сериозни поражения по неговия автомобил. Въпреки това утре той ще потегли от второ място и най-вероятно ще се бори за победата с мексиканския си съотборник.