Начало Избрани Перес: Платих цената за грешката в квалификацията

Перес: Платих цената за грешката в квалификацията

1055
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Спас Генев

Серхио Перес приключи една изключително тежка надпревара в Монако. Пилотът на Ред Бул финишира на незавидната 16-та позиция и си тръгна с 0 точки от Княжеството. Перес призна, че е платил цената за грешката си в квалификацията и се извинява на своя отбор.

Перес направи грешка по време на вчерашната квалификация в Монако. Опитният мексиканец се удари в стената на завоя „Сент Дево“ след като изпусна задницата на своя болид. Това го остави на последна 20-та позиция и на практика унищожи шансовете му за защита на успеха от миналогодишната Гран при на Монако

Състезателят на Ред Бул заложи на алтернативна стратегия и потегли с гуми хард. Перес опита да си пробие път веднага след старта на състезанието в Монако. За съжаление той не успя да спечели нито една позиция и трябваше да намали рязко пред Фибата за да не се удари в болид на Хаас.

В края на първата обиколка Перес мина през бокса и се върна на трасето със средно твърдите гуми на Пирели. Пилотът на Ред Бул бе дълго време заклещен зад Ланс Строл (Астън Мартин). Двамата дори бяха близо до контакт в един момент от състезанието.

В 35-тия тур Перес имаше контакт с Кевин Магнусен от Хаас. Това счупи част от предното крило на мексиканеца и го накара да спре в бокса. Така той се върна в дъното на колоната и трябваш да започва всичко отначало.

До края на състезанието Перес удари стената и се докосна с Мерцедес-а на Джордж Ръсел. В крайна сметка мексиканецът остана едва 16-ти при развяване на карирания флаг в Монте Карло.

„Платих цената за грешката в квалификацията. Това наистина ми струваше много скъпо. Сега просто трябва да се извиня на целия екип, защото е недопустимо да се допускат подобни грешки“, сподели Перес.

„Трябва да продължа напред и да се поуча от това. Не мога да си позволя още една нула в шампионата“, добави мексиканската звезда на Ред Бул.

Перес призна, че нещата се вървели добре за него преди контактите с Магнусен и Ръсел.

„Всичко вървеше много добре. За съжаление попаднах много рано в трафик. След това заваля дъжд, но ние бяхме едни от последните в бокса. После се ударих в стената. Така всичко се обърка.“

„Магнусен се измъкна от шикана, след което двамата се докоснахме. Когато си в такава позиция, трябва да рискуваш много“, завърши Серхио Перес.

Проблемите на Перес позволиха на Макс Верстапен да увеличи аванса си във временното класиране. Нидерландецът спечели днешното състезание и вече има аванс от 39 точки пред мексиканския си съотборник.