Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес знаел, че остава в Ред Бул още преди лятната ваканция

Перес знаел, че остава в Ред Бул още преди лятната ваканция

943
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Оставането на Серхио Перес в екипа на Ред Бул за сезон 2022 бе обявено официално миналия петък между петъчните свободни тренировки преди Гран при на Белгия. Мексиканският пилот обаче е знаел, че ще продължи да се състезава за тима от Милтън Кийнс още преди лятната ваканция.

„Лятната почивка си я започнах, знаейки какво ще правя (по-нататък). Но всички излязоха във ваканция и ни отне по-дълго време да се подготвим. Подписах в петък, след като всички се върнаха“, обясни Перес

Той разказа, че съветникът на тима Хелмут Марко и шефът на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер са споделили отдавна с него, че са доволни от работата му и ще го задържат.

„Казаха ми преди няколко старта да не търся други варианти, искат да продължим заедно и така нататък. И за двете страни беше ясно, че искаме да работим. Следващият сезон ще е огромна възможност. Тогава всичко започва от нула. Не е тайна, че имах проблеми с колата на моменти, с това да извлека максимума от нея. Сега обаче сме в състояние да изпробваме някои неща, от които да има полза и за догодина. Опитът ми може да допринесе много за екипа при прехода към една толкова различна концепция“, добави пилотът.

Мястото на Перес за догодина е сигурно, но още няколко позиции не са официално потвърдени

След последния слух за това, че Кими Райконен ще обяви на пистата Монца в Италия края на кариерата си във Формула 1, а на неговото място в Алфа Ромео ще дойде Валтери Ботас се появи информация как това ще повлияе на разпределението на останалите места. Според racefans.net Антонио Джовинаци няма да бъде задържан в отбора от Хинвил. На негово място щял да дойде Ник де Врис, който наскоро стана световен шампион във Формула Е. 26-годишният нидерландски пилот е протеже на Мерцедес, с чийто екип се състезава в шампионата за електрически автомобили. Привличането на Джордж Ръсел като титуляр в тима на щутгартския концерн от Формула 1 пък оставя свободен кокпит в Уилямс, където се предполага, че ще задържат Николас Латифи. За мястото в Гроув се спряга Алекс Албон.