Начало Рали Петър Гьошев: Битката в рали „Хеброс” ще е много оспорвана

Петър Гьошев: Битката в рали „Хеброс” ще е много оспорвана

252
0
Димитър Спасов,Петър Гьошев,Престиж рали тим

Екипажът на Престиж рали тим Петър Гьошев/Димитър Спасов (Peugeot 207 S2000) спечели първата позиция сред нашите състезатели в рали „България“ в началото на месеца и завърши на втора позиция в генералното класиране на състезанието.
С това първо място Гьошев и Спасов се доближиха до лидерската позиция в нашия шампионат, с рали „Хеброс“ (29-30 юли) започва втората половина на сезона в българското рали първенство.

Петър Гьошев, Престиж рали тим, Peugeot 207 S2000
Отсечките в новата конфигурация на рали „Хеброс“ са типични етапи за нашия шампионат – малко по-бързи, пътят е обрасъл с храсти, което дава предимство на екипажите, които имат опит в това състезание. В доста етапи има много скрити завои, където ако не познаваш трасето можеш да загубиш време. На рали „България“ видяхме, че в челото на нашия шампионат е много оспорвано и битката продължава и в етапите около Хисар, ще е много оспорвано.

Може би преходите в рали „Хеброс“ са малко по-дълги от нормалното, тъй като обикаляме доста, за да стигнем до следващата отсечка, а това не е добре и за публиката – феновете могат да гледат по-малко екшън.

Гьошев е единственият топ пилот у нас, който се състезава паралелно в два шампионата – на рали и в планинските надпревари. В планинския шампионат Гьошев е начело в класирането с две победи и едно второ място от четири старта. В Габрово пилотът на Престиж РТ кара с рали автомобила си Peugeot 207 S2000, за да настрои колата за рали „Хеброс“, но въпреки че стартира в петте манша в събота и неделя с различни настройки, успя да завърши на второ място в общото подреждане.

40-ото рали „Хеброс“ стартира днес в 18 часа на на централния площад в Пловдив, а отсечките са утре около Хисар – 4 етапа, които се карат по два пъти. Финалът на състезанието е в 18 часа в Хисар.