Начало Рали Петерхансел: Спечелих заради опита ми, а не заради скоростта

Петерхансел: Спечелих заради опита ми, а не заради скоростта

21
0

Победителят в рали Дакар при автомобилите Стефан Петерхансел смята, че успехът му тази година се дължина на натрупания опит през годините, а не толкова на показаната скорост. Французинът води страхотна битка със своя сънародник и съотборник в Пежо Себастиен Льоб и в крайна сметка успя да го победи с 5:13 мин. Така той записа 13-а победа в легендарната надпревара, 6 от които са при моторите, и 7 при колите.

„В началото на състезанието не бях сигурен дали мога да спечеля тази победа. Беше голяма битка с 6-7 пилота, След това останаха 4, а в последната седмица бяхме само двама. Себ и аз се борихме много здраво, обясни Петерхансел, който спечели и през миналата година.

– В края аз съм победителят, но с нищо. Просто един малък детайл. Може би спечелих Дакар вчера, когато Себ спука гума. И това изглежда е победа на опита. Защото в определени периоди знаех, че не съм достатъчно бърз да следвам Льоб. Победата този път не беше лесна.“

Петерхансел също така похвали боса на тима Бруно Фамен затова, че в Пежо не са използвали отборни заповеди и битката в последната седмица между двамата е била честна и реална. „Бруно Фамен реши да няма отборни нареждания и това беше най-доброто нещо“, каза Стефан.