Начало Други Петима студенти в борба за наградата на Рено Нисан

Петима студенти в борба за наградата на Рено Нисан

50
0

Темата за електрическите автомобили и тяхното бъдеще в България събра участниците в четвъртото издание на конкурса Рено Нисан България Мастър Инициатива на финален дебат, който се състоя на 12-ти Май в УНСС. На дебата финалистите представиха своите разработки по темата. За първи път, те имаха възможността да защитят идеите си не само пред журито, но и пред своите колеги, останалите участници в конкурса.

След разгорещения дебат, в който участваха, жури, публика и финалисти, бяха обявени победителите. Първа и втора награда бяха присъдени на студенти от Американския Университет в България, Благоевград, който затвърди традиционно силното си участие в конкурса. Лъчезар Атанасов, Атанас Дюлгеров и Велико Марков бяха с едни гърди напред пред колегите си Илиас Моминов, Артион Стеценко и Раман Фаминоу. Трето място бе отредено на Емил Кадьов и Христо Гопин от УНСС. Единственият дамски отбор сред финалистите, Даниела Шехларска и Петя Вешкова от Американския Университет в България, зае четвърто място. А на пето място се нареди екипът от Техническия Университет София, Тодор Собрутев и Красен Димков.

Журито, което имаше трудната задача да избере победителите, бе съставено от представители на Рено Нисан България и партньори на проекта – Publicis Marc и Consulteam, също и списание auto motor und sport, които предоставиха и част от наградите.
С разработките си студентите изразиха виждането на младите хора за бъдещето на електрическите автомобили и представиха конкретни бизнес стратегии и предложения за въвеждането им в живота на съвременния българин. Те проявиха, както уменията си да разработят задълбочен проект така и способността си да го представят по интригуващ начин.

Залата в УНСС, в който се проведе финала, бе любезно предоставена от партньорите на инициативата – студентската организация AIESEC.