Начало Moto News Петручи не съжалява, че е бил уволнен от Дукати

Петручи не съжалява, че е бил уволнен от Дукати

481
0
Данило Петручи
Данило Петручи, снимка Ред Бул Контент Пуул
Двукратният победител в МotoGP Данило Петручи заяви, че се е радвал, когато е разбрал за уволнението си. Той смята, че по този начин е успял да си гарантира място за 2021 в отбора на КТМ Tech 3.

Италианецът бе информиран, че няма да продължи да кара за тима от Болоня преди старта на сезон 2020, който бе забавен с няколко месеца заради пандемията от COVID-19. Малко след това той започна преговори с КТМ и постигна споразумение да премине в сателитния отбор на австрийската марка. Според Данило ранното уволнение от Дукати му е дало възможност да намери място за следващата кампания.

„Със сигурност ситуацията бе много странна. Помня денят, когато Джиджи ми се обади и ми каза, че няма да съм част от заводския екип. Почувствах се много зле и имах чувството, че не изпълних мисията си. Но гледайки как се развиха събитията, бих му бладарил за това решение, защото ми позволи да намеря място при друг конкурентен производител. В началото на кампанията никой не очакваше КТМ да са толкова бързи, но резултатите доказаха противното. Сега мога да кажа, че се радвам да си тръгна от отбора на Дукати“, сподели Петручи.

Данило записа две победи по време на престоя си в тима от Болоня. Първата от тях бе през миналата година на пистата Муджело, а втората бе в мократа Гран при на Франция през октомври. Въпреки това сезон 2020 бе много разочароващ за Петручи, който имаше проблеми с новата конструкция на задната гума на Мишлен.
От своя страна КТМ триумфира три пъти през тази година благодарение на Брад Байндър в Чехия и на Мигел Оливейра в Щайермарк и Португалия. Тези победи отнеха компенсациите за тестове, с които австрийският проиводител разполагаше. Така Данило Петручи ще може да кара RC16 едва на първия предсезонен тест на пистата Сепанг.

„За съжаление КТМ загуби своите компенсации, така че ще мога да тествам мотора през февруари. Също така ще посетя въздушния тунел и ще опитам да подобря скоростта си. Надявам се бързо да свикна с машината и нямам търпение за старта на новия сезон“, обобщи Петручи.