Начало Рали Peugeot DKR с нов забележителен успех в ралитата

Peugeot DKR с нов забележителен успех в ралитата

46
0
Льо Ман,Пежо

Сирил Депре/Давид Кастера дублираха победата си от рали Пътят на коприната 2016 г., и триумфираха и тази година, след като водеха в класирането през цялата втора седмица на състезанието. Тяхното Peugeot DKR #100 спечели с аванс от един час и 5 минути пред останалите, с над 9599 изминати километра, 4094 от които бяха времева отсечка

Автомобил Peugeot беше лидер във всеки един от 13-те дни на ралито, благодарение на Себастиен Льоб/Даниел Елена, Стефан Петерханзел/Жан-Пол Котре и Сирил Депре/Давид Кастера. Отборът-мечта на Peugeot спечели общо 10 етапа, със седем финала на първо и второ място и два етапни финала на първо, второ и трето място.

Стефан Петерханзел/Жан-Пол Котре накрая финишираха пети, след като спечелиха пет етапа. Шансовете им за победа бяха елиминирани по време на четвърти етап, където загубиха много време след катастрофа, заради която трябваше да ремонтират автомобила си по време на етапа.

С повече от един час преднина пред останалите, Себастиен Льоб катастрофира в етапа след денят за почивка Урумки/Китай/, карайки извън основния път, за да избегне скално речно корито. Колата му имаше сериозни щети, но в крайна сметка DKR Maxi можеше да бъде отремонтиран. За съжаление Льоб изкълчи пръст и не успя да продължи състезанието. Въпреки лошия си късмет, френският екип натрупа повече опит и ноу-хау в ралитата на дълги разстояния.

Докато трите екипажа имаха различен късмет в рали Пътят на коприната, техните състезателни автомобили Peugeot доказаха своята бързина и надеждност. Представяйки Peugeot DKR Maxi, за първи път на рали „Пътят на коприната“, инженерите на Peugeot Sport получиха потвърждението, от което се нуждаеха, че усилията им са си заслужавали. Техническите подобрения са в правилната посока, спомагат за повишаване на цялостното представяне и дават на водачите допълнителна увереност.

Peugeot DKR Maxi е по-голям с увеличеното с по 10 см разстояние между предните и задни колела от всяка страна, включва и други технически подобрения, които бяха тествани по време на рали „Пътят на коприната“, за да се наложат на рали Дакар следващата година. Себастиан Льоб водеше убедително през първата седмица на ралито с четири етапни победи в актива си.