Начало Рали Пежо 208 Т16 Пайкс Пийк с две награди

Пежо 208 Т16 Пайкс Пийк с две награди

52
0
Себастиен Льоб

Пежо 208 Т16 Пайкс Пийк получи две награди след забележителния си сезон.

Пет месеца, след като атакува най-зрелищното в света планинско изкачване – Пайкс Пийк в Колорадо – колата бе определена за Рали автомобил и за Състезателен автомобил на годината. Призовете са на английските издания Аутоспорт и Топ Гиър.

Деветкратният WRC рали шампион Себастиен Льоб разби рекорда на Пайкс Пийк, постигайки при първия си опит време от 8:13.878 мин. Моделът е изключително постижение на Пежо със съотношение мощност-маса 1:1 (875 к.с. при 875 кг). Той бе създаден за период от само четири месеца в базата на Пежо Спорт във Велизи.

Очевидно сме много поласкани и много горди от тези две награди. Планинското изкачване Пайкс Пийк през юни бе изключително изживяване и сега осъзнахме какъв голям отзвук предизвика нашето участие в медиите, в обществеността и в рамките на компанията. Tези две отличия са изключителна награда за нас. Много сме трогнати и искаме да се насладим на тези моменти с всички онези в екипа, които оставят сърцето и душата си в свята ежедневна работа – коментира директорът на Пежо Спорт Бруно Фамен.