Начало Рали Пежо 208 Type R5 с успешен първи тест

Пежо 208 Type R5 с успешен първи тест

80
0
Пежо,Пежо 208 Type R5

Пежо 208 Type R5 успешно изпълни първата задача след представянето на автомобила по време на парижкото автомобилно изложение през септември тази година. Колата участва в тест, какъвто бе заложен за провеждане преди края на 2012 г. Моделът, който ще замести 207 Super 2000, бе на тренировки на чакъл в южна Франция, където в продължение на 4 дни бе изпитван от Бриан Буфие.

Първият пробег бе ключова стъпка, която вече е зад гърба ни – заяви техническият мениджър на Пежо Спорт Алексис Аврил. – Все още ни предстои сериозно количество работа, но се придвижваме към следващата фаза на развитие. Тя включва натрупването на колкото се може повече километри, за да проверим издръжливостта. След това ще можем да обърнем внимание на оптимизиране на потенциала на колата като представяне. От сега до момента на пускане на 208 Type R5 за продажба програмата включва повече от 10 000 км тестове на чакъл и асфалт, както и участия в събития.

Аврил обясни също така, че изборът на чакъл за първите тренировки на колата е бил продиктуван от факта, че в компанията са искали да проверят варианта на компонентите за по-тежката настилка.

Буфие пък сподели, че автомобилът е вървял чудесно от първото си излизане на трасе:

– Останах доволен от цялостния баланс и се чувствах удобно зад волана. Базовата кола изглежда силна и особено ми допадна турбодвигателя. Лесен е за управление и е сериозно на неравни настилки.