Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пиастри: Хубаво е най-накрая да запишем такъв резултат

Пиастри: Хубаво е най-накрая да запишем такъв резултат

2147
0
Оскар Пиастри
Оскар Пиастри, снимка Спас Генев

Оскар Пиастри завърши втори в състезанието за Голямата награда на Монако. Пилотът на Макларън потегли втори и направи опит да мине пред Шарл Льоклер. В крайна сметка обаче Пиастри трябваше да се задоволи с второто място и записа първи подиум за тази година.

Пиастри беше леко колеблив при първия старт на състезанието в Монте Карло. Австралиецът беше атакуван от Карлос Сайнц. Двамата имаха контакт, в резултат на който испанецът спука гума. Пиастри на свой получи поражения в своя автомобил

Подобно на преките си съперници, младият австралиец също сложи твърди гуми по време на прекъсването на състезанието. После той имаше по-добра стартова реакция и запази второто място при преминаването на завоя Сент Дево.

Пиастри се доближи няколко пъти до Льоклер, но не успя да направи атака на уличното трасе. Австралиецът също така беше притискан от Сайнц. В последните турове испанецът засили натиска към пилота на Макларън, но не успя да го изпревари. Така Пиастри пресече втори линията при развяването на карирания флаг и записа първи подиум за този сезон.

„Трудно състезание. Темпото в началото беше невероятно бавно. Имах един малък шанс за атака преди тунела“, разкри Пиастри. „Не разполагах с достатъчно малък автомобил, за да се вместя в тази пролуката.“

„Да, благодаря на целия екип. Беше страхотен уикенд за всички. Хубаво е най-накрая да запишем такъв резултат Бяхме много силни през последните няколко уикенда, но нямахме резултати, които да покажем. Затова е хубаво да имаме подиум и какво по-добро място от Монако за това“, добави пилотът на Макларън.

Младият австралиец сам признава, че единственият начин да победи Льоклер е бил да направи най-добрата обиколка в Q3. Той призна, че пропуснатата победа го кара да се замисли какво е можел да направи по-добре в последната си квалификационна обиколка вчера.

„Искам да кажа, че е така. Ако трябва да бъда честен, Шарл беше мега добър през целия уикенд. От Ферари бяха бързи още от първата обиколка. Мисля, че щеше да е необходимо нещо доста специално в квалификацията, за да го изпреваря“, каза Пиастри.

„Възможността беше почти налице. Трябваше обаче да направя вероятно най-добрата обиколка в живота си. Затова съм доволен от второто място. Да, това е добър резултат за отбора и да, много, съм щастлив“, завърши Оскар Пиастри.


Другият пилот на Макларън Ландо Норис финишира четвърти. Британецът също сложи твърди гуми в началото на състезанието. Норис имаше много силно темпо, но беше блокиран зад Сайнц и не успя да разгърне пълния си потенциал.