Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оскар Пиастри – новата изгряваща звезда

Оскар Пиастри – новата изгряваща звезда

613
0
Оскар Пиастри
Корица на сп. ClubS1, брой 274

Представянето на Оскар Пиастри още през миналата година, която бе първа за него във Формула 1, предизвика много позитивни оценки. Този сезон не започна така блестящо. Но младият австралиец прави все по-впечатляващи квалификации и състезания. Имахме възможност да сме с младежа от Мелбърн по време последните няколко уикенда и да надникнем към част от причините за успеха му – и не само във Формула 1, но и в малките категории. В тях той правеше още по-силно впечатление. Печелеше ги още в първи си сезон като участник.

Пиастри със сигурност е една от интересните теми в падока напоследък, но в центъра на вниманието попаднаха в голяма степен публикуваните нови правила за 2026 г. Обръщаме им специално внимание. Още повече, защото около тях все още има не малко неясноти и съмнения, изразени от пилоти, шефове, медии.

Не затихва и шумът около Ейдриан Нюи

Появата му в Монако в екип на Ред Бул накара мнозина да повдигат вежди. Информациите, че Ферари може и да няма вече същия интерес към него наляха вода в мелницата на онези, които твърдят, че великият конструктор може и да се оттегли. Каквото и да реши обаче, направеното от него ще остане в историята. Паоло Д’Алесио ни връща към първата част от най-великите му проекти във Формула 1. Те му създадоха репутацията, превърнала го в една от важните фигури в падока завинаги.

Гран при на Монако си остава едно от най-престижните състезания в календара на Формула 1 и нашите пратеници в падока тази година направиха един специален материал за маршалите около трасето. Те са част от легендата и заслужават особено уважение, което често не им се отдава.

Накрая, но не на последно място, отделихме заслужено място на успеха на Никола Цолов в спринта по улиците на Монте Карло във Формула 3. Той накара всички ни да сме горди, че българският химн звучи за първи път след автомобилна надпревара в прочутото княжество, където тези състезания имат традиция от почти един век!

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев