Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пиер Гасли впечатлен от скоростта на болида

Пиер Гасли впечатлен от скоростта на болида

2539
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул
Пиер Гасли завърши на пето място в квалификацията за Гран при на Бахрейн в F1. Това е едно от най-добрите класирания в кариерата на французина. Също така той ще потегли в утрешната надпревара с гуми медиум, с които записа най-бързата си обиколка във втората фаза на квалификацията.

„Наистина съм много доволен от представянето си през днешния ден. Това бе една от най-силните квалификации в моята кариера. Много е важно да покажем скорост в първото състезание за сезона и мисля, че постигнахме тази цел. Използването на медиум в Q2 бе рисково, но по този начин успяхме да спестим един комплект меки гуми. Ще се възползвам по най-добрия начин от стартовата си позиция. Колата има голям потенциал и ще дам всичко от себе си, за да спечеля възможно повече точки за отбора“, сподели Гасли. .

В същото време другият пилот на Алфа Таури Юки Цунода заяви, че е разочарован от факта, че не можа да намери място в Q3. Японецът показа отлична скорост в свободните тренировки, но не успя да направи достатъчно добра обиколка, която да му гарантира влизане в топ 10.

„Малко съм разочарован от резултата си. Темпото ми бе много добро. За съжаление не успях да направя достатъчно добра обиколка, за да намеря място в Q3. Това бе първата ми квалификация като пилот от F1. Чувствам се много добре в колата и всеки ден научавам все повече нови неща“, каза Цунода.