Начало Рали Пиер Кампаня се надява отново да се състезава във WRC

Пиер Кампаня се надява отново да се състезава във WRC

29
0
Пиер Кампаня

Пиер Кампаня остави положително впечатление в тима на Мини с участието си в рали Монте Карло. Французинът стана седми в надпреварата, спечелвайки ценни точки за екипа. Увереността му нарастваше в течение на състезанието и по-късно пилотът направи разбор на представянето си.

– Пиер, какво е мнениенот ти за карането ти в рали Монте Карло?

– Като цяло крайният резултат според мен е доста положителен и останах доволен от финала на ралито. Първите два дни бяха трудни заради времето, имаше много сняг и лед, но подходих внимателно, за да стигна до финала на отсечките без прекалено много проблеми. В петък постигнах чудесен ритъм и тогава успях да извлека пълния потенциал на Мини-то. Колата е великолепна за каране и бе невероятен опит за мен да работя с тима във WRC.

– Кои бяха най-добрите моменти за теб?

– Последните дни бяха наистина невероятни. Никога не съм имал такава подкрепа от феновете, каквото беше на Кол дю Тюрини. Страшно много хора, невероятна гледка – нещо, което никога няма да забравя. Етапите бяха истинско забавление за каране и според мен това си пролича по времената ми в топ 6. 12-ата скоростна отсечка бе друг чудесен момент, тъй като тогава Мини направиха невероятен избор на гуми и това ми даде страхотна увереност. Преди това бях умишлено предпазлив, за да минимизирам риска от грешки. Това бе добре за мен, ако се съди по броя на отпаданията от първия ден.

– Какво следва от тук нататък за теб?

– Надявам се представянето ми в Монте Карло да е разкрило потенциала ми на отборите и производителите. Мини бяха невероятни за мен, великолепно работих с тях. Определено съм щастлив, че получих положителни коментари от Дейвид Ричардс и тима. Надявам се това да ми отвори нови възможности през 2012 г. и нямам търпение да се завърна във WRC възможно най-скоро, за да вложа вече придобития опит.