Начало Списание Пилотирането

Пилотирането

31
0

Пелената се повдига

Като последен мартенски сняг се вдигат неяснотите около новия сезон във Формула 1.
Потвърждава се напълно изключителната бързина на колите на Рено, загатва се потенциалът на Макларън, който в Мелбърн Кими и Хуан Пабло не можаха да разкрият заради счупените си дефлектори и времето.
Ферари наистина са малко по-бавни тази пролет и Рос Браун вече заговори, че новата кола може да излезе още в Бахрейн, вместо в Испания.
Естествено, този автомобил е сред основните ни теми, както и Макларън, от които в най-голяма степен ще очакваме да се борят с Рено, чието превъзходство изглежда всъщност потресаващо, ако се съди по времената записани в Австралия.
Уилямс се оправят от грешките в калибрирането на новия си аеротунел и както Монтоя прогнозира скоро ще са толкова напред, колкото никой още не помисля.
Новите правила предявяват към пилотите напълно нови изисквания в пилотирането и в този брой се опитаме да открием как се отразяват те на вече изградения им стил. Темата е особено интересна на фона на настъпващите горещи състезания, в които опазването на всичко ще е от огромна полза.
Дупката в световните ралита този път ни предостави възможност да хвърлим поглед и към една от легендите в този спорт, както и към новото Субару, което със сигурност ще игра важна роля в следващите състезания.

Иван Тенчев