Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ферари ще са с равен статут през 2022

Пилотите на Ферари ще са с равен статут през 2022

1158
0
Карлос Сайнц, Матия Биното, Шарл Льоклер, Ферари
Карлос Сайнц, Матия Биното и Шарл Льоклер; снимка Ферари

Пилотите на Ферари ще бъдат с равен статут през 2022. Това обяви директорът на отбора Матия Биното. Целта на Скудерията е да се завърне на победния път следващата година, след като вече два поредни сезона не успя за запише успех. 

В първата си година като съотборници Сайнц и Льоклер показаха страхотна работа в екип. Това накара спортният директор на италианците Лоран Мекис да ги определени като най-силната пилотска двойка на стартовата решетка. Освен добрият синхрон, двамата пилоти завършваха близо един до друг в повечето състезания. Двамата завършиха на пета и седма позиция в общото класиране. Разликата между тях бе 5.5 точки в полза на Карлос.

Това бе една от основните причини, според която Биното иска те да имат равен статут поне през началото на следващия сезон.

„По отношение на пилотите, както често сме казвали, ще диктува пистата. Отборният резултат винаги е приоритет за нас. Ако се борят за челна позиция в шампионата пистата ще покаже кой е по-напред“, каза Биното.

„Понякога не става въпрос само за талант или скорост. Даден състезател може да има лош късмет, да претърпи инцидент със щети, или повреда. Не мисля, че в този момент имаме нужда от политика на първи и втори пилот. Ще обсъждаме всичко на база моментното развитие на ситуацията“.

Сайнц се радваше на впечатляваща първа година в отбора на Ферари. Испанецът се присъедини към Черните кончета от Макларън. Въпреки трудностите в първите няколко старта, Карлос бързо настигна своя съотборник и бе по-постоянен от него. Сайнц бе единственият пилот, който завърши във всички състезания от сезон 2021. Също така завърши в зоната на точките в последните 15 надпревари, което също е невероятно постижение.

Във връзка с това Биното не смята, че Льоклер се е представил по-слабо. Той смята, че монегаскът е имал много лош късмет, който му е коствал загуба на ценни точки. 

„Радвам се за Шарл. Той постигна голям напредък през този сезон. Беше много бърз в квалификациите, особено в последната част на сезона, когато бе предизвикан от Карлос. Не трябва да забравяме отпаданията му в Монако и Унгария. Тогава Шарл имаше възможност да спечели ценни точки, но лош късмет му попречи да го стори. Може би му липсват около 40 точки в класирането. Ако не бяха тези проблеми щеше да бъде много по-напред в шампионата“.

„Ето защо мога да оценя положително представянето му тази година. Успя да пази по-добре гумите и да контролира темпото си по време на състезание. Доволен съм от напредъка, който постигна. Надявам се догодина да се завърне на най-високото място на подиума“, завърши Матия Биното.