Начало Рали Пилотите на М-Спорт ще гонят силни резултати в Сардиния

Пилотите на М-Спорт ще гонят силни резултати в Сардиния

49
0
Мико Хирвонен

Мико Хирвонен има 6 финала на първите две позиции в рали Сардиния – включително победа през 2012 г. – и заедно с навигатора си Ярмо Лехтинен ще гони отново толкова силен резултат в следващия WRC кръг.

Финландският пилот има сериозни връзки с Италия, където се състезава в множество регионални надпревари. Сега, след като се чувства отново напълно адаптиран към Форд Фиеста RS WRC, той ще се постарае опитът му да донесе резултати.

Това рали ми харесва страшно много и затова се надявам на наистина силно представяне там. Знам, че имаме достатъчно скорост. Просто трябва да се опазим от грешки. Надпреварата е сложна, но съм се справял добре в нея в миналото. Пътищата са много технични – можем да ги сравним с тези в Мексико или Португалия, но нивото на сцепление е различно. Тренировката преди самото рали и бележките са особено важни, тъй като не можеш да предвидиш отсечките. За щастие аз съм уверен в моите бележки. Необходимо е да се пазим от проблеми – отстрани на пътя има много камъни, а ако е горещо, гумите са подложени на сериозно натоварване – обясни Хирвонен.

За съотборника му Елфин Еванс Италия също е извор на прекрасни спомени. През миналия сезон той кара в ралито там след едва три дни подготовка. Направи страхотно представяне и взе сензационна шеста позиция, което направи възможна следващата крачка – WRC.

Хубаво ще е да карам в състезание, където вече имам опит с WRC кола, но няма да позволя това да ме разсее. Планът още е да уча колкото се може повече, развивайки скоростта си. Тази година обаче със сигурност ще ми е по-лесно в Сардиния в сравнение с миналата. Преди 12 месеца скочих с главата надолу в дълбокото. Разбрах, че ще карам три дни преди началото на тренировката. Дотогава никога не бях управлявал Фиеста RS WRC в надпревара, не познавах етапите и трябваше скорострелно да свикна с нов навигатор. За щастие преодоляхме всичко това и в крайна сметка постигнахме страхотен резултат. Нужно ли е да казвам, че цялата надпревара бе много специална за мен. Заминавам за Сардиния малко по-рано от необходимото, за да проведа фитнес програма и да се аклиматизирам към жегата – допълни британецът.