Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ред Бул ще изтърпят наказания в близко бъдеще

Пилотите на Ред Бул ще изтърпят наказания в близко бъдеще

7883
0
Серхио Перес и Макс Верстапен, Ред Бул
Серхио Перес и Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пилотите на Ред Бул ще изтърпят наказания в по-следващ етап от сезона. Това бе потвърдено от съветника на тима от Милтън Кийнс д-р Хелмут Марко. Австриецът заяви, че Макс Верстапен и Серхио Перес ще използват четвърти мотор в някоя от следващите надпревари, което ще ги изпрати в дъното на колоната.

Коментарите на д-р Марко идват на фона на неотдавнашните наказания на пилотите на Ферари. Скудерията има сериозни проблеми с новата си задвижваща система Ферари 006/7. Поради това Шарл Льоклер трябваше да потегли от последна редица в Канада, докато Сайнц стори това във Франция.

В момента Верстапен и Перес са използвали два от разрешените три двигателя за сезон 2022 в F1. По този начин двамата ще бъдат наказани в някои надпревари от остатъка на кампанията.

„Това ще се случи и при нас. Просто трябва да изберем писта, на която можеш да се изпреварва по-лесно“, каза Марко пред Motorsport-Total.

Марко не потвърди къде ще бъдат направи промените. Най-логичните варианти са Спа и Монца. Двете писти имат дълги прави, които ще паснат идеално на болида на Ред Бул RB18. Тазгодишният автомобил на австрийския тим е известен с невероятната си топ скорост.

„Ако погледнете към следващите състезания, със сигурност ще дойдете на пистата, която сме избрали“, добави той.

Един от вариантите за Ред Бул би бил инсталиране на трети двигател за двамата пилоти на Спа и след това четвърти на Монца Последният ход ще доведе до наказание на стартовата решетка.

Австрийският отбор има две победи на Хунгароринг, спечелени от Марк Уебър през 2010 г. и Даниел Рикиардо (2014 г.).

Световният шампион Макс Верстапен търси първи успех на унгарска земя. Най-добрите му постижения на Хунгароринг са два подиума от 2019 и 2020 г.

„Унгария е специална писта. Наистина ми харесва да карам тук, защото ми прилича на картинг трасе“, каза Верстапен.

Другият пилот на Ред Бул Серхио Перес няма нито един подиум в Унгария. Най-добрият резултат на мексиканеца е седмо място през 2020 г.

„Ще натискам здраво и ще се опитам да постигна по-силен резултат в последното състезание преди лятната ваканция. Искам да се върна към нивото, на което бях през началото на този сезон“, коментира Перес.