Начало Рали Пилотите на Ситроен се надяват да приключат сезона със силни резултати

Пилотите на Ситроен се надяват да приключат сезона със силни резултати

27
0
Дани Сордо

Мико Хирвонен има цели десет участия в рали Уелс – надпреварата, с която приключва сезон 2013 във WRC.

Състезанието е с нова база, времето за сервиз е намалено до минимум, а метеорологичните условия могат да са ужасни, така че финландецът ще използва целия си опит, за да се справи на британска земя.

След пет подиума този сезон е ясно, че искам да приключа с победа. Ралито е трудно, но аз харесвам бързите пътища. За пилотите е вълнуващо, но трябва да внимаваш да не си навлечеш неприятности. По това време на годината може да попаднем във възможно най-лошите атмосферни условия – мъгла и дъжд, може би дори лед рано сутринта. Това прави спирането особено сложно – обясни Хирвонен.

Дани Сордо също иска да приключи подобаващо сезона.

Той не успя да се справи в домашното си състезание, а и чакълът не е любимата му настилка. Предизвикателството е дори още по-голямо заради променливото време.

Нямам нищо против чакъла, стига да има постоянно сцепление. В Уелс на моменти състезателната траектория е покрита с кал! Но няма да се тревожа прекалено. Целта ми е да се постарая да постигна максимално добър резултат. В Испания доказах още веднъж, че мога да се справям при хлъзгави условия – допълни Дани.

Роберт Кубица ще е съекипник на Хирвонен и Сордо в последното състезание от WRC календара. Полякът ще седне за първи път зад волана на DS3 WRC, след като вече спечели титлата във WRC2.