Начало Рали Пилотите на Ситроен започват сезон 2010 равнопоставено

Пилотите на Ситроен започват сезон 2010 равнопоставено

29
0

Пилотите на заводския тим на Ситроен Себастиен Льоб и Дани Сордо ще започнат новия сезон във WRC абсолютно равнопоставено.

През миналата 2009 г. бе повече от ясно, че именно Льоб е водещият състезател на Ситроен. Съотборникът му Сордо трябваше често да се съобразява с нарежданията на тима и да подпомага французина в борбата му за титлата.

Преди началото на новия сезон в световния рали шампионат обаче шефът на тима на Ситроен Оливие Кеснел, потвърди че и Льоб и Сордо ще имат шанс равнопоставено да се борят за победата поне в първия кръг от шампионата – рали Швеция (11-14 февруари).

„Това е началото на сезона – започна Кеснел. – Още от самия старт на годината не мога да кажа: „Дани, трябва да останеш по-назад“. Напротив – той може да се състезава по-възможно най-добрия начин за себе си. Но е необходимо и двамата ни пилоти да помнят, че искаме конструкторската титла. Ако го помнят, тогава аз нямам проблем. Наистина, целият отбор, не само аз, дори Себастиен, биха се радвали, ако Дани може да спечели едно рали, а защо не и повече.“

От своя страна Дани Сордо потвърди, че започва сезона с амбицията да побеждавам в ралита и има обещанието на Ситроен, че няма да го карат да помага на Льоб в шампионата през цялото време.