Начало MotoGP News Пилотите недоволни от новата настилка на Мизано

Пилотите недоволни от новата настилка на Мизано

152
0
Джак Милър Прамак Дукати
Джак Милър, снимка Ред Бул

Редица пилоти от MotoGP не са доволни от новата настилка на Мизано по време на днешните свободни тренировки. След като много от състезателите имаха трудности със сцеплението през миналия сезон, тази година пистата бе преасфалтирана. Подобренията по трасето бяха пробвани от някои отбори, които направиха тестове в Мизано.

Според пилота на Прамак Дукати Джак Милър, някои участъци на трасето са в много лошо състояние.

„Пистата е пълна с неравности. Ситуацията е най-лоша във втория сектор. Миналата година нямахме никакво сцепление. Полагането на нова настилка не оправи нещата, а ги влоши още повече. В момента има малко подобрение на някои места, но задната част на мотора е много нестабилна“, сподели Милър.

Състезателите на LCR Хонда бяха по-крайни в изказванията си за състоянието на пистата Мизано.

„Сцеплението е по-добро от миналата година, но неравностите са големи. Особено след завой номер три мотоциклета става труден за управление. На правите има сериозно разклащане и това може да предизвика инцидент“, заяви Кръчлоу.

Неговия съотборник Такааки Накагами бе още по-критичен към проблемите с асфалта на Мизано.

„Всеки път, когато премина през неравните части от трасето Хондата ми се клати много силно. Трудно ми е да се концентрирам върху спирането. В момента нямам добър баланс, когато съм на мотора. Имаме сериозни проблеми с настройките и трябва да намерим решение за това възможно най-скоро“, каза Накагами.

ИЗТОЧНИКmotorsport.com