Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели: Най-бързата стратегия на Албърт парк е с 2 бокса

Пирели: Най-бързата стратегия на Албърт парк е с 2 бокса

1328
0
Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

Най-бързата стратегия за Гран при на Австралия е с 2 бокса, смятат инженерите от екипа на доставчика на гуми Пирели. Люис Хамилтън ще потегли от първа позиция в Мелбърн. До него на първа редица ще е съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас.

„Както обикновено, най-добрите времена дойдоха в края на всяка от сесиите. Температурите падаха през цялото време. Гумите бяха със силно представяне, като Ферари демонстрира сериозна скорост с медиум в Q1. На хартия трите варианта за стратегии са с малки разлики. Всичко ще опре до температурата на пистата и износването на меките гуми. При по-високи температури софт деградира повече и принуждава отборите да сменят по-рано с по-твърда смес или да направят повече от един бокс”, обясни шефът на спортния отдел на Пирели Марио Изола.

Според Пирели най-бързият вариант на стратегия за състоящата се от 58 обиколки надпревара е с две спирания в бокса. Той се състои от две серии със софт от по 21 обиколки и последен стинт от 16 тура с медиум. Специалистите на доставчика на гуми обаче смятат, че отборите вероятно ще заложат на един пит. Възможен е старт със софт за 27 обиколки и след това 31 с медиум. Другата опция е софт за 24 тура и 34 с хард.