Начало Избрани Пирели обяви гумите за Канада, Австрия и Великобритания

Пирели обяви гумите за Канада, Австрия и Великобритания

542
0
гуми на Пирели в F1
снимка, Пирели

Пирели обяви гумите за Канада, Австрия и Великобритания. Трите страни са домакини на осмия, деветия и десетия кръг от сезон 2023 в F1.

Настоящата кампания в F1 продължава с Гран при на Канада. Състезателният на пистата Жил Вилньов ще се проведе следващата седмица. Съвсем логично, от Пирели отново ще предоставят на екипите най-меките гуми от гамата си, а именно С3, С4 и С5. До момента тази комбинация се използваше на уличните трасета в Баку и Монте Карло.

Пистата „Жил Вилньов“ може да се счита за полу улична. Тя е известна с това, че има безпощадни стени и бариери точно до състезателната линия. Това на практика почти не оставя места за грешки, но също така предоставя поне две добри възможности за изпреварване. Това е писта, на която стабилността при спиране и доброто сцепление са жизненоважни за конкурентоспособността. Гран при на Канада е любима надпревара не само защото често е непредсказуема – с редовното присъствие на автомобил за сигурност – но и заради уникалната атмосфера в Монреал по време на седмицата на Гран при

От началото на тази седмица в Канада бушуват много горски пожари. Част от тях са в провинция Квебек, където е разположен град Монреал и пистата Жил Вилньов. От F1 заявиха, че наблюдават внимателно ситуацията в региона заедно с организаторите на събитието и местните власт. До момента няма причина, която да попречи на нормалното провеждане на състезателния уикенд в Канада.

Две седмици след Канада ще се проведе Гран при на Австрия. Домакин на събитието е пистата Ред Бул Ринг край Шпилберг. Австрийското трасе е едно от най-късите и най-бързите в календара на F1. Освен това тук има най-малък брой завои- 10. В Австрия ще се проведе и втория спринтов уикенд от началото на годината. От Пирели решиха отново да предоставят най-меките продукти от гамата си- С3, С4 и С5.

Седмица по-късно F1 се завръща на мястото, откъдето започна всичко- Силвърстоун. Конфигурацията на трасето е частично променена спрямо първата Гран при на Великобритания през 1950 г.

Във Великобритания ще дебютира новата спецификация на гумите на Пирели. Силвърстоун е писта, която е добре известна с високите странични енергийни натоварвания върху гумата в резултат на многото бързи завои. Тази нова спецификация на Пирели бе изпробвана от отборите по време на петъчните свободни тренировки в Испания. Тя е по-устойчива на умора благодарение на въвеждането на вече хомологиран материал, първоначално планиран за 2024 г. Въпреки този факт, това е абсолютно същата като спецификацията, която ще се използва до Гран при на Австрия.

използвани гуми на Пирели до този момент
снимка, Пирели