Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели отчете разлика от повече от секунда между софт и медиум

Пирели отчете разлика от повече от секунда между софт и медиум

460
0
Пирели, гуми
снимка: Пирели

Пирели отчете разлика от повече от секунда между гумите софт и медиум, които предостави на отборите от Формула 1 за Гран при на Сингапур. Италианската компания даде на екипите трите най-меки смеси в гамата си. Разликата между медиум и хард пък е около 0,8 сек.

Петъчните тренировки на уличната писта преминаха според очакванията на доставчика на гуми. Трасето бе доста мръсно в началото. Условията се промениха значително за втората сесия и се доближиха до тези, в които ще се състезават отборите в неделя. Сцеплението се повишаваше в течение на трите часа за подготовка. Не бяха забелязани грейнинг и блистъринг. Най-добрите времена и в двете тренировки бяха дадени със софт – Макс Верстапен (Ред Бул) оглави подреждането в първите 90 минути, а във вторите най-бърз бе Люис Хамилтън.

„Свободните тренировки в Сингапур не поднесоха големи изненади. Пистата и условията са подобни на миналогодишните”, коментира спортният директор на Пирели Марио Изола.

„Резултатът бе времена, близки до тези от 2018 г. Пистата все още еволюира. Доста от пилотите я наричат най-трудната в календара от физическа гледна точка. Въпреки това нямаше блистъринг или грейнинг. Отборите събраха полезни данни за състезанието, което вероятно ще продължи пълни два часа. По принцип най-използвани днес бяха гумите софт, но екипите изпробваха и трите смеси. Медиум и хард изглеждат подходящи за надпреварата, особено за стартиращите извън топ 10. Оптималната стратегия сигурно ще е с едно спиране в бокса. Опитите за преминаване на квалификацията с медиум изглеждат малко вероятни като се има предвид голямата разлика между тези гуми и софт.”