Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели тества 18-цолови гуми за F1 (видео)

Пирели тества 18-цолови гуми за F1 (видео)

41
0
гуми,Пирели

За теста на Силвърстоун Пирели въвежда още едно технологично нововъведение за гумите за Формула 1, което върви ръка за ръка с новото поколение хибридни коли.

Компанията, която е единствен доставчик на гуми в Гран при, отбелязва в специалното видео, с което представя новата спецификация, че тя ще бъде развита единствено, ако общността в F1 е съгласна.

Технологията има директна връзка със серийните коли и приближава състезателните гуми още повече до онези, използвани ежедневно по пътищата. Това, отбелязват от Пирели, слага началото на безпрецедентно движение в F1 за по-добро представяне, сигурност и издръжливост.

Новата 18-цолова гума представлява отправна точка за бъдеща еволюция. Тази технология може да доведе до въвеждането на дори още по-големи размери в предстоящите години – фундаментална стъпка към подобряване поведението на модерните състезателни коли в глобален мащаб, което е в перфектен синхрон с бързото техническо развитие, характеризиращо Формула 1 – се казва още в представянето.