Начало Други Писта Стара Загора ще се проведе на Дракон

Писта Стара Загора ще се проведе на Дракон

113
0
Писта Стара Загора

Четвъртият кръг от националния шампионат на Затворен маршрут – писта Стара Загора, който бе планирана да се проведе традиционно по улиците на града, ще бъде на трасето Дракон край Калояново на 15-16 септември.

Това обяви директорът на състезанието Илия Бояджиев. Причината за тази промяна са мащабните строителни и ремонтни дейности, които общината в Стара Загора започна преди няколко месеца.

„Просто ще наемем пистата Дракон за този уикенд, за да спазим календара и за да няма пропуски в пистовия шампионат“, каза Бояджиев след поредното оперативно съвещание на организаторите.

Той обясни, че организационният комитет на писта Стара Загора е наясно, че поради преместването, домакините ще загубят повечето от своите спонсори в града.

„От друга страна, не само заради строителството, при домакинство в Стара Загора бихме затворили още един изход от града и вместо реклама и автомобилен празник, бихме създали много повече негативи“, каза още Бояджиев. По думите му на Дракон ще се състоят всички състезателни серии, включително възобновената Купа Лада.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter