Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата в Шанхай отвори врати, готви се за състезания през юни

Пистата в Шанхай отвори врати, готви се за състезания през юни

1339
0
Шанхай Интернешънъл Съркюит, Гран при на Китай, F1
снимка: Пирели

Пистата край Шанхай отново отвори врати. На трасето се организира корпоративно събитие за първи път след избухването на пандемията от COVID-19. Шанхай Интернешънъл Съркюит бе отворена за представяне на Порше – при спазване на строги мерки за сигурност, с регламентиран брой гости и без достъп на публика.

Ситуацията в Китай се нормализира и трасето се готви да посрещне и първото си състезание на 26 юни. То ще бъде от китайските GT серии и всъщност няма да е първото от този шампионат. Друга от основните писти в Китай – международното трасе в Цухай – отвори врати още на 2 март и се готви да бъде домакин на фестивала Pan Delta на 12-14 юни.

Цухай се намира близо до Макао и също така не е далеч от Саня, остров Хайнан. Там беше планиран кръг от първенството Формула Е, който би могъл да се проведе по-късно през тази година.

Гран при на Китай трябваше да се състои на пистата край Шанхай на 19 април като 4-ти кръг от шампионата във Формула 1 тази година. Състезанието обаче бе отложено още в средата на февруари, когато епидемията в страната бе в разгара си.

Китай беше първата засегната от коронавируса държава, като към днешна дата е с 3200 починали и над 82 000 заразени.

Страната обаче все по-бързо се възстановява и дори в Ухан животът се нормализира. Все още обаче не всичко работи, затворени са училища, кина и големи туристически дестинации.