Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата в Сингапур ще се използва във видеоигра

Пистата в Сингапур ще се използва във видеоигра

393
0
Гран при на Сингапур, Марина Бей
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пистата в Сингапур ще се използва във видеоигра. Трасето Марина Бей ще бъде в една от картите в новата версия на известната поредица игри Call of Duty. Новината бе официално обявена от американския разработчик на игри Infinity Ward.

През последните години F1 се радва на бум на популярността, най-вече благодарение na Drive to Survive. Документалната поредица на Нетфликс привлече огромен брой нови фенове към световния шампионат.

В резултат на това се твърди, че се разработват множество холивудски филми за F1. Вече бе потвърдено за филм с участието на Брад Пит. Лентата ще бъде продуцирана от седемкратния световен шампион Люис Хамилтън.

Тази популярност се разпространи и в платформите за eSports игри на F1. Все повече геймъри от целия свят се включват в ежегодните издания на F1 от Codemasters и EA Sports. Голяма част от състезателите от Формула 1 и поддържащите серии играят игри на живо в платформата Twitch.

Игровата карта в Call of Duty ще носи името „Гран при“ и ще е разположена около боксовете на Марина Бей. Картата ще може да се използва в мултиплейър битки „6 срещу 6 играчи“ в най-новата игра Call of Duty: Modern Warfare 2.

Докато пълната версия на видеоиграта излиза на 28 октомври за конзолите Playstation и Xbox, както и за PC. Първата тестова бета версия на играта стартира в Playstation за предварителните поръчки за ранен достъп на 16-17 септември. Тогава играчите могат да се запознаят за първи път с картата на трасето в Сингапур.

Малко преди излизането на играта, всички геймъри ще могат да се запознаят с картата във финалната отворена бета в периода 24-26 септември.

Компанията Infinity Ward пусна кратък видеоклип в YouTube. В него се вижда, че картата ще покрива части от питлейна и падока на Марина Бей. В самия клип няма нищо никакви банери на F1. Това предполага, че не е сключено партньорство със световния шампионат.“

„Бета версията на Modern Warfare II ще включва солидно мултиплейър изживяване, надхвърлящо основното изживяване 6 срещу 6. В него ще има разнообразие от старателно проектирани карти с различни размери и също толкова впечатляващ набор от режими, преживявания за прогресия и други аспекти. Всички те ще бъдат разкрити по-подробно в Call of Duty: Next“, се казва в изявление на Infinity Ward.

Освен това показахме прожекция на Марина Бей Гран при. Там битката се води на главното поле на градска състезателна писта. Това е една от картите за мултиплейър 6 vs 6, потвърдени за бета версията.“