Начало BG спорт Стайков и Кадир показаха дизайна на автомобила за 2022

Стайков и Кадир показаха дизайна на автомобила за 2022

498
0

Днес на изложението на Volkswagen Club Fest, който се провежда в Интер експо център двукратният рали шампион на България и носител на Балканската и Европейската купа Пламен Стайков и навигаторът му Рафи Кадир показаха дизайна на своята Skoda Fabia R5 с която ще се състезават през този сезон.

Основен партньор на кърджалийския екипаж през тази година ще бъде японската компания Denso. Тя е с 60-годишен опит в производството и разработването на автомобилни части за водещи азиатски производители. Компанията подкрепя моторспорта от дълги години. За първи път тя се появи на автомобила на Стайков по време на рали “Сливен” през 2017 година.

Продуктовата гама на Denso включва компоненти за климатични и охладителни системи, електронни датчици, подгревни и запалителни свещи, филтри, чистачки, части и модули за контрол на горивната система.

Екипажът ще се радва и на подкрепа от компанията Kroon Oil. Тя предлага двигателни и трансмисионни масла, добавки за двигатели и други. Логото на холандските производители на масла се завръща отново на автомобил на Стайков. Те бяха негови партньори и през 2015. Тогава той се състезаваше в планинския шампионат с тогавашното си Mitsubishi Lancer Evo IX.

В плановете на екипажа за сега влизат международни състезания, тъй като календара в българския рали шампионат все още е несигурен.

“Едно от състезанията, в което искаме да вземем участие е чешкото рали “Барум”. Там искаме да натрупаме опит на международната сцена в компанията на силната конкуренция, която това състезание традиционно предлага”, сподели Пламен Стайков.