Начало Рали Планинският шампионат стартира във Варна

Планинският шампионат стартира във Варна

46
0
Булбет Рали Тим,Тодор Славов

Първият кръг от националния планински шампионат ще се състои този уикенд (21-22 април 2012 г.) във Варна. Състезанието ще бъде в 3 манша и ще преминава по трасето на легендарната отсечка Аладжа манастир от рали Златни пясъци.

Откриването на надпреварата е предвидено за 11 ч. в събота (21 април 2012 г.) пред морската градина във Варна. Ще присъства лично кметът на града Кирил Йорданов, който е и председател на организационния комитет. Състезанието ще премине под патронажа на общината.

В 13 ч. в събота (21 април 2012 г.) започват свободните тренировки, а състезанието стартира в неделя (22 април 2012 г.) от 10 ч.

По отношение на трсето, организаторите от Булбет рали тийм са избрали отрязък с дължина 3,35 км изкачване от общо осемте километра, които някога съставяха рали отсечката Аладжа манастир.

Трасето ще бъде затваряно час преди началото на тренировките и състезанието. Очаква се участието на над 30 пилоти в първото голямо автомобилно състезание в морската ни столица от 2009 г. насам.

За публиката ще бъдат обособени две специални зони. Първата от тях ще е на прословутото Т-образно кръстовище над Златните. Втората ще е около финала на отсечката, на около 50 метра под манастира.