Начало Рали Победа във WRC кръг е личната цел на Сордо за 2013 г.

Победа във WRC кръг е личната цел на Сордо за 2013 г.

32
0
Дани Сордо

Дани Сордо изкара две доста трудни ралита в Монте Карло и Швеция след връщането си в Ситроен като титуляр. Испанецът обаче се качи на подиума след финала на първия кръг от WRC за 2013 г., а във втория не успя да завърши. Това не го обезкуражи и той гледа напред, към следващото предизвикателство – Мексико.

Очевидно е, че нещата се получиха по-добре в Монте Карло, отколкото в Швеция – коментира той. – Фантастично е отново да съм част от семейството на Ситроен. Всъщност усещането бе все едно не съм си тръгвал! Въпреки това в момента все още уча разни неща и разбирам все по-добре работата на DS3 WRC.

Сордо кара в световния рали шампионат от близо десетилетие и все още не е записал победа. Това определено го амбицира да гони най-високото стъпало на почетната стълбичка този сезон:

– Тази ситуация трябва да се оправи. Няма да се вманиачавам, но победа в състезание е личната ми цел за годината! За да го постигна, трябва да продължа да работя непрекъснато – само така ще напредна. Наскоро за първи път карах DS3 на чакъл и имам представа какво е управлението му на такава настилка, въпреки че условията бяха по-близки до тези, които могат да се очакват във Великобритания, а не в Мексико! Сега е време да се захванем със състезанието.

Испанецът коментира също така факта, че предстоящият старт от шампионата е първият от втората половина на 2006 г., в който ще липсва Себастиен Льоб.

Е, надявам се, че отборът няма да изкара целия уикенд плачейки! – засмя се Сордо. – Без съмнение ще е малко странно, но познавам хората – те са професионалисти и ще са фокусирани върху самата надпревара. Промяната означава повече отговорности за нас и ще трябва да вдигнем нивото. Не мисля, че някой може да замести Себ, но ще дадем всичко от себе си, за да остане Ситроен пред съперниците – обясни още Дани.